top of page

#THISISNOVA

Welkom in onze keuken

​

Neem plaats aan onze chef's table of aan een tafel. Overal zit je bijna letterlijk in onze open centrale keuken en zie je de gerechten tot stand komen. Je kan het vuur van onze houtgestookte BBQ zien en voelen. We maken kennis en je maakt deel uit van het geheel.

Geniet van de sfeer, enjoy the ride! 

 

Meer dan een restaurant.

​

​We willen verder nadenken welke invulling we kunnen geven aan ons restaurant.

Waar we onze ingredienten sourcen, hoe we ermee omgaan.

Hoe ons menu is opgebouwd, wat we erbij kunnen drinken en hoe we het serveren.

Hiervoor zoeken we steeds eigenzinnige boeren, gedreven producenten en leveranciers waar we een duurzame samenwerking mee kunnen opzetten. Liefst uit onze eigen streek of zo dichtbij als mogelijk.

We willen weten van waar het komt, hoe het gemaakt of gekweekt wordt en door wie. Dat maakt het zeker niet makkelijker maar zo houden we controle over de kwaliteit en kunnen we de beste, verse, seizoensgebonden ingrediënten garanderen. Of het nu gaat om een stengel prei, een aardappel, een bussel zuring, oesters, mosselen of een stukje vlees.

 

Elk product vraagt de juiste zorg en daar kennen onze kwekers/boeren alles van. Onze mise en place begint daar: op het veld, in de stal, op de boot,... daar waar de keten start!

Die gecontroleerde keten is essentieel om de complexiteit en gelaagdheid van onze keuken te garanderen.

MAFF / Manifest of Fine Food

​

Dat is ons manifest of fine food, kortweg MAFF. Hier willen we anderen, ook chefs, mee inspireren en motiveren om net als ons gastronomische 'Dissidenten' te zijn. Geloven dat het anders kan, dat het beter moet. Streven naar een beter resultaat door anders te durven denken en doen. Eigenwijs maar met respect. Bijzondere ingrediënten, recht van bij de bron.

​

lees hier ons manifest

It's all about the team

​

Ook ons team is belangrijk. Onze mensen zijn horeca professionals die er alles aan doen onze gasten de best mogelijke persoonlijke beleving te geven. Ze krijgen loon naar werk en blijven zo gemotiveerd om steeds het beste te geven. Op onze nieuwe locatie worden ze nog belangrijker, want het rechtstreeks contact met de gast groeit door de kleinschaligheid. Er zal slechts plaats zijn voor 20 gasten.

guy de jonghe

Guy De Jonghe

Chef

tuur vercauteren

Tuur Vercauteren

Sous-chef

tineke maerevoet

Tineke Maerevoet

Gastvrouw

guy de jonghe

Cornelius Kamau

Plonge

bottom of page